Mengenai Nizhny Novgorod

NIZNHY NOVGOROD STATE MEDICAL UNIVERSITY

Bandar Niznhy Novgorod diasaskan pada tahun 1221 dan terletak 400km di timur laut Moscow. Dengan populasi 1.5 juta orang, ia adalah bandar ketiga terbesar di Rusia. Tidak seperti Moscow dan St. Petersburg, dengan sejumlah besar orang Barat, Nizhny Novgorod menawarkan pandangan tentang kehidupan di kawasan jantung Rusia. Terletak di pertemuan strategik sungai Oka dan Volga, Nizhny Novgorod, dalam abad yang lalu, merupakan hab komersial di Rusia. Hari ini adalah “tapak ujian” untuk pembaharuan demokratik dan inisiatif pasaran bebas.

Credit photo: Google Image

Nizhny Novgorod adalah pusat pengangkutan penting. Ia mempunyai sambungan kereta api dan udara dengan semua bandar penting Rusia dan Komanwel Negara-Negara Merdeka (C.I.S.). Kereta api semalaman ke Moscow dan St. Petersburg sangat mudah. Di dalam bandar ini adalah rangkaian pengangkutan awam yang luas. Laluan utama menghubungkan pusat bandar (segitiga yang dibentuk oleh Minin, Gorky dan Svoboda Squares), dengan daerah perumahan dan perindustrian.

 

Credit photo: Google Image

Pengunjung ke Nizhny Novgorod biasanya terkejut dengan banyak salji dan suhu rendah yang begitu biasa pada musim sejuk. Di sini salji tidak biasanya cair sehingga Mac, dan hanya pada bulan April musim bunga benar-benar bermula. Mei, Ogos dan September, mungkin bulan terbaik untuk melawat bandar. Musim panas adalah panas dan lembap dengan mandi sekali-sekala; Suhu jarang melebihi 86 ° F. Kejatuhan awal agak hangat, sementara Oktober biasanya hujan dan November beransur-ansur menjadi musim sejuk.

Nizhny Novgorod adalah sebuah bandar yang damai dan harmoni dengan komuniti multikultural yang menjadikannya persekitaran yang ideal untuk pelajar. Bandar ini mengamalkan kebebasan kepercayaan agama yang dilindungi oleh Perlembagaan.