I.M. Sechenov First Moscow State Medical University

SEJARAH RINGKAS

I.M. Sechenov First Moscow Medical University (1stMSMU) adalah institusi pendidikan tinggi tertua dan terbesar di Persekutuan Rusia. Selama lebih dari 250 tahun IM Sechenov Pertama Moscow State Medical University, nama sebelumnya – IM Sechenov First Moscow Institute of Medicine (sebelum tahun 1990) dan IM Sechenov Moscow Medical Academy (1990 hingga 2010) – telah memainkan peranan utama dalam pembangunan medis Sains dan latihan kakitangan perubatan dan saintifik.

Credit photo: Google image

INFO

Sekitar 9000 pelajar dari Rusia dan negara asing belajar setiap tahun di Akademi. Mereka dilatih dalam:

  • Perubatan am (Bahasa Rusia dan Bahasa Inggeris)
  • Farmasi (Bahasa Rusia dan Perancis)
  • Perubatan Pencegahan
  • Stomatology (Pergigian)
  • Kejururawatan
  • Fakulti untuk latihan penyelidikan dan latihan staf.

Bidang yang kami tawarkan hanya Perubatan am (medium bahasa Inggeris).

I.M. Sechenov First Moscow Medical University membangunkan kerjasama ilmiah yang luas dengan pusat penyelidikan dan latihan perubatan di luar negara. Ia adalah ahli Persatuan Dunia Universiti. Konvensyen, persidangan, simposium dan seminar antarabangsa, All-Russia, sains intercollegiate sering dianjurkan oleh atau dengan sokongan Akademi. Sejumlah saintis terkenal dari MMA mengambil bahagian sebagai pakar dan pakar dalam kerja badan PBB, WHO dan UNESCO.

Latihan dijalankan dalam Bahasa Rusia, Bahasa Inggeris dan Bahasa Perancis bergantung kepada jenis program pendidikan yang dipilih. Pemohon antarabangsa yang tidak berpengalaman dalam bahasa Rusia boleh mengambil Kursus Persiapan / Asas selama satu tahun atau Kursus Rusia untuk Pelajar Asing.

Pelbagai pertandingan sukan dan acara amal diadakan di Universiti, dan beberapa misi kemanusiaan dari Universiti telah dihantar ke luar negara.

About admin

mm

Check Also

PELUANG SAMBUNG BELAJAR DALAM BIDANG PERUBATAN DI KURSK STATE MEDICAL UNIVERSITY DI RUSIA

Anda masih mencari peluang belajar dalam bidang Ijazah Perubatan dan Pembedahan? Berita baik BUAT PELAJAR …