BIAR BETUL!!! Belajar Veterinar Dengan Yuran Tak Sampai RM60K!

Zaman sekarang ni, nyawa haiwan pun sudah sama berharganya dengan nyawa manusia. Pemilik haiwan ni sanggup berhabisan semata-mata untuk haiwan kesayangan mereka ni sihat dan selesa. Sebab itulah, kerjaya sebagai doktor veterinar makin… mendapat tempat di Malaysia.

Permintaan doktor haiwan di Malaysia makin tinggi.

Doktor veterinar ni, bukan sahaja tugasnya merawat haiwan kesayangan domestik seperti kucing dan anjing, malah turut mempunyai tugas lain di tempat yang menempat haiwan.

Ladang penternakan, zoo, makmal, taman rekreasi haiwan, akuarium, dan apa saja tempat yang menempatkan haiwan, maka doktor veterinar amatlah diperlukan bagi menjaga kebajikan dan kesihatan haiwan yang ditempatkan.

Di mana tempat yangada binatang, kat situlah khidmat doktor haiwan diperlukan. (Sumber gambar: mStar)

Jadi, kerjaya sebagai doktor haiwan ini mempunyai potensi yang besar untuk diceburi oleh mana-mana pelajar yang berminat. Selain daripada tangga gaji yang lumayan, skop tugasannya juga amat luas dan tidak hanya terikat pada tugas merawat haiwan kesayangan sahaja.

Belajar Veterinar Dengan Yuran Tak Sampai RM60K?

Kini, Daulah Educonsult menawarkan kepada sesiapa yang berminat untuk melanjut pelajaran dalam bidang veterinar di Bangladesh Agricultural University bagi ambilan sesi 2019.

Tawaran yang dibuka ini sangatlah TERHAD dan hanya yang terpilih saja akan mengikuti pengajian di sana.

Bangladesh merupakan antara negara yang berjaya melahirkan ramai pakar dalam bidang veterinar.

Tapi, kenapa pilih untuk belajar di Bangladesh? Nanti dulu, janganlah fikir yang negatif tentang pengajian di Bangladesh ini. Ada banyak kelebihan sebenarnya jika anda memilih untuk menyambung pengajian di Bangladesh ni.

Bangladesh Agricultural University (BAU) ni adalah antara universiti yang terbaik dalam bidang veterinar. Jadi, kalau memilih untuk belajar kat sini, hanya ilmu dan pendedahan yang terbaik akan diberikan kepada anda. Jadi, anda tak perlu risau lagi tentang silibus.

Bangladesh Agricultural University, antara universiti yang menawarkan pengajian dalam bidang veterinar.

Pengajian veterinar di BAU ni telah diiktiraf oleh Jabataan Perkhidmatan Awam Malaysia, MQA serta Malaysia Veterinary Council (MVC). Kalau dah diiktiraf ni, maknanya tak ada masalah kalau nak memohon sebagai doktor veterinar di Malaysia.

Yuran Yang Sangat Murah!

Satu lagi sebab kenapa anda patut belajar kat Bangladesh Agricultural Universiti  ini sebab yurannya yang sangat murah walaupun untuk pengajian perubatan veterinar. Tak sampai RM60K pun!

Belajar kat Bangladesh untuk 5 tahun. Cuma kena bayar tak sampai RM60k saja! Murah habis dah tu!

 

Kat Malaysia ni, cuma ada 2 universiti yang tawarkan pengajian veterinar ni. Jadi anda boleh bayangkanlah persaingan nak masuk ke dalam pengajian veterinar kat Malaysia ni.

About admin

mm

Check Also

Selamat Hari Malaysia!

Berapa tahun negara kita telah dinamakan sebagai Malaysia?  Sudah 57 tahun sejak kelahiran Malaysia. Hari …

One comment

  1. mm

    Boleh whatsapp/hubungi konsultan kami di http://wa.me.60193731603 (Cik Elida)