10 Bahasa Antarabangsa Yang Sukar Untuk Dipelajari

Ramai di antara kita yang sedar akan kelebihan berbahasa lebih daripada satu bahasa namun ada juga yang mempunyai pendapat bahawa…. mempelajari lebih daripada satu bahasa ini ialah satu beban dan membazir masa kerana beranggapan bahawa bahasa asing yang dipelajari tidak akan diguna pakai selalu seperti bahasa kebangsaan kita.

Jika anda merasakan mempelajari bahasa asing merupakan satu beban dan hanya membuang masa kerana tidak mengetahui bila ianya akan digunakan, ternyata anda silap kerana terdapat banyak manfaat yang anda akan perolehi jika mempelajari bahasa negara lain antaranya :

#MEMUDAHKAN INDIVIDU UNTUK BERINTERAKSI.

#KEYAKINAN DIRI MENJADI LEBIH TINGGI.

#MEMAHAMI BUDAYA ORANG LAIN MELALUI PEMBACAAN DAN INTERAKSI DENGAN LAPISAN MASYARAKAT LAIN.

#MEMUDAHKAN ANDA APABILA PERGI MELANCONG KE LUAR NEGARA.

#APABILA ANDA MULA MEMPELAJARI SATU BAHASA, IA AKAN MEMBUAT ANDA MUDAH UNTUK MEMPELAJARI BAHASA ASING YANG LAIN.

Tidak dinafikan mempelajari bahasa asing yang bukannya bahasa yang kita guna pakai dalam hidupan harian ini memang sukar sekali tetapi tidaklah semua bahasa asing di dunia ini sukar untuk dipelajari. Jika anda ingin mencabar diri anda untuk mempelajari 10 bahasa dunia yang paling sukar di dunia, kami sediakan kepada carta bahasa yang sukar untuk dipelajari :

  1. BAHASA MANDARIN.
  2. BAHASA ARAB.
  3. BAHASA JEPUN.
  4. BAHASA KOREA.
  5. BAHASA YUNANI.
  6. BAHASA HUNGARIA.
  7. BAHASA THAILAND.
  8. FINNISH.
  9. BAHASA HINDI.
  10. BAHASA ESTONIA.

Walaupun ianya sukar untuk anda pelajari, ini tidak bermakna tiada langsung peluang untuk anda fasih berbahasa bahasa asing yang anda inginkan kerana di zaman moden ini banyak aplikasi bantuan bahasa yang boleh membantu anda untuk mempelajari bahasa asing negara lain. Tetapi jika anda inginkan lebih ‘feel’ ketika mempelajari bahasa yang anda minati, kami mempunyai pilihan terbaik buat anda bukan sahaja dapat mempelajari bahasa yang anda inginkan, malah juga dapat melancong ke tempat tersebut!

About admin

mm

Check Also

[ Ucapan awal sempena Raya Cina esok hari 🎊🎊🎊]

Hi salam dan salam sejahtera buat semua, tidak kira bangsa Melayu, Cina, India atau lain-lain …