Intake Kemasukan ke Universiti di Luar Negara 2019

Jadikan Impian Anda untuk Belajar Di Luar Negara Kenyataan!

Melanjutkan pelajaran ke universiti-universiti terkemuka di luar negara sememangnya menjadi impian kebanyakan daripada kita. Siapa je yang tak mahu menikmati keunikan budaya dan suasana pembelajaran yang jauh berbeza daripada yang ada di Malaysia.

Anda tidak perlu risau, kami Daulah Educonsult boleh membantu untuk merealisasikan cita-cita anda untuk sambung pengajian di luar negara. Daripada sudut khidmat nasihat, menguruskan pendaftaran dan penempatan pelajar di universiti, semuanya kami yang uruskan. Pendek kata, memang mudah sahaja untuk pelajar lepasan SPM, STAM, STPM, Matrikulasi, Asasi dan A-level untuk belajar di luar negara dengan menggunakan perkhidmatan kami.

Negara dan universiti terbaik yang kami recommend kan kepada anda untuk sambung belajar di luar negara adalah..

#1

Rusia merupakan negara yang cukup dikenali di mata dunia dengan keindahan dan kecantikan tempat-tempat pelancongan yang pastinya akan membuat anda terkesima dengan keindahan semula jadi ciptaan Allah.

Rusia adalah tempat yang anda harus lawati sekali seumur hidup dan pastikan anda masukkan Rusia sebagai tempat percutian wajib pergi dalam ‘wishlist’ anda! 

Bukan sahaja terkenal dengan tempat-tempat menarik yang indah dan hebat tetapi Rusia juga merupakan negara yang bagus untuk anda yang ingin menyambung pengajian ke luar negara terutamanya dalam jurusan Perubatan dan Aircraft Engineering yang sangat bagus dan diiktiraf. 

 

INTAKE : FEBRUARI, APRIL, JUNE & SEPTEMBER

(a) Kursk State Medical University – Program Pra-Perubatan & Ijazah Sarjana Muda Perubatan

(b) Privolzhsky Research Medical University (previously named Nizhny Novgorod State Medical University) – Ijazah Sarjana Muda Perubatan

(c)  I.M. Sechenoz First Moscow State Medical University (MSMU)- Ijazah Sarjana Muda Perubatan

(d) Moscow Aviation Institute (MAI) – Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (pelbagai bidang industri pesawat udara)

Baca juga artikel mengenai universiti-universiti di Rusia dengan klik gambar diatas

#2

Dimanakah negara yang menempatkan semua tempat menarik? Poland ada kesemua jawapannya. Pastikan anda ambil cuti yang panjang untuk datang ke sini! Menghayati keindahan bandar bersejarah dan terokai alam semula jadi disana sangat menyeronokkan. #Fakta! Poland antara negara yang mendapat lebih 14 pengiktirafan daripada UNESCO. 

Warsaw merupakan ibu kota negara Poland yang kaya dengan seni bina bangunan yang berusia ratusan tahun. Universiti yang ditawarkan juga mendapat pengiktirafan serta kualiti pengajaran dan pembelajaran yang berkesan. Berikut merupakan antara universiti yang ditawarkan di Poland dalam bidang Perubatan, Kejuruteraan dan Teknology Maklumat.

INTAKE : SEPTEMBER

(a) Medical University of Lodz – Ijazah Sarjana Muda Perubatan

(b) Medical University of Warsaw – Ijazah Sarjana Muda Perubatan

(c) Warsaw University of Technology – Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (Pelbagai bidang seperti Awam, Elektrik, Kuasa, Mechanical, Seni Bina)

(d) Vistula University – Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (Pelbagai bidang seperti Komputer, Teknologi Maklumat, Seni Bina)

Baca juga artikel mengenai universiti-universiti di Poland DISINI dan DISINI

#3 

Kalau anda rasa Rusia dan Poland terlalu jauh dan kos flight yang agak mahal, anda patut menjadikan Indonesia sebagai destinasi pilihan yang patut dipertimbangkan! 

Selain daripada kos sara hidup yang murah oleh kerana nilai mata wang Rupiah yang rendah dan perjalanan melalui kapal terbang yang tak lebih 3 jam!

Mesti ada yang menyangka Indonesia tiada universiti yang baik untuk menyambung pengajian di sana, bukan? Rasanya anda kena buat research lebih sedikit. Terdapat beberapa universiti yang mendapat pengiktirafan antarabangsa dan mempunyai kedudukan yang baik di dunia. 

INTAKE : SEPTEMBER

(a) Universiti Airlangga (UNAIR) Ijazah Sarjana Muda Perubatan, Pergigian, Farmasi dan Veterinar

(b) Universiti Sumatera Utara (USU) – Ijazah Sarjana Muda Perubatan, Pergigian dan Farmasi

(c) Universiti Hasanuddin (UNHAS) – Ijazah Sarjana Muda Perubatan

(d) Institut Pertanian Bogor (IPB) – Ijazah Sarjana Muda Veterinar

(e) UIN Ar-Raniry, Banda Aceh – Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam (Pelbagai bidang)

(f) UIN SUSKA, Riau – Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam (Pelbagai bidang)

Syarat Kemasukan ke Universiti :

Sekiranya anda pelajar lepasan SPM, STPM, STAM, Matrikulasi, Asasi, Diploma atau sijil setaraf dengannya, anda layak untuk memohon ke universiti luar negara untuk pelbagai bidang! Hubungi kami/ isi borang dibawah untuk ketahui syarat-syarat khas kemasukan ke universiti.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut di :

📱 013-2090322 ( Tuan Syed Fuad )
📱018-9624322( Customer Service )
☎ 03-92851322 ( Pejabat )

Atau
📧 Email : [email protected]
📰 Website : https://daulahmedic.com/ 

 

About admin

mm

Check Also

SAMBUNG BELAJAR DALAM BIDANG PERUBATAN DI KURSK STATE MEDICAL UNIVERSITY, RUSIA SESI 2021

SAMBUNG BELAJAR DALAM BIDANG PERUBATAN DI KURSK STATE MEDICAL UNIVERSITY, RUSIA SESI 2021 {Sesi April/Jun/September} …

2 comments

  1. i want the detail about this,please.

Chat Kami Sekarang
Informasi tak lengkap? Ingin tahu lebih lanjut? Whatsapp kami untuk #FastRespond