Kelebihan Melanjutkan Pengajian di Luar Negara

Tahukah anda suasana belajar di universiti dalam dan luar negara adalah pengalaman yang berbeza. Terutama sekali di luar negara, tidak semua orang dapat merasainya.

Bagi yang melanjutkan pengajian di luar negara, dapat menimba pelbagai ilmu dan pengalaman baru. Hari ini Team Daulah Educonsult nak berkongsi sedikit mengenai 4 KELEBIHAN MELANJUTKAN PENGAJIAN DI LUAR NEGARA.
Antara Kelebihannya ialah:


1) Berdikari


Bila dikatakan belajar di luar negara, inilah masa untuk anda berdikari kerana anda seorang di negara orang dan sangat jauh dari keluarga tercinta. Anda boleh melatih diri anda untuk membuat keputusan dan menyelesaikan masalah dengan sendiri.

2) Dapat kenal kawan baru


Anda berpeluang untuk mengenali dan berkawan dengan orang yang lain bangsa dan agamanya. Apa yang menarik disini adalah kita dapat mengetahui dan mempelajari budayanya dengan lebih dekat

3) Sistem Pembelajaran berbeza
Sistem pembelajaran di Universiti luar negara dan dalam negara sama sahaja yang bezanya adalah suasana di luar negara yang anda tidak dapat di dalam negara. Ini kerana cuaca dan bahasa yang dipertuturkan berlainan dengan bahasa yang selalu digunakan.

4) Dapat belajar bahasa asing
Paling penting sekali apabila anda belajar di luar negara, anda boleh belajar dan memantapkan bahasa asing selain bahasa ibunda. Dan ini akan menambahkan kemahiran dalam bahasa komunikasi anda bila nak bekerja nanti

BERMINAT UNTUK SAMBUNG BELAJAR KE LUAR NEGARA?

Daulah Educonsult kini membuka peluang kepada anda untuk melanjutkan pengajian dalam bidang Perubatan, Pergigian, Farmasi, Veterinar, Pengajian Islam, Kejuruteraan, dll bagi sesi September 2020

Dapatkan konsultasi secara PERCUMA daripada konsultan terlatih kami di talian:

📲http://www.wasap.my/+601114307825/SayaBerminat

Atau anda boleh mengisi borang permohonan secara online dengan klik link dibawah:

<< http://bit.ly/2tKBprK >>

KEMASUKAN ADALAH TERHAD!

Sumber: https://deenamik.com/

#studyabroad #sambungbelajarluarnegara #daulaheduconsult #konsultasipercuma

About admin

mm

Check Also

DAFTAR SEAT ANDA UNTUK INTAKE JUNE/SEPT 2020 BERSAMA DAULAH EDUCONSULT BAGI KEMASUKAN UNIVERSITI DI KURSK STATE MEDICAL RUSIA- SEAT ADALAH TERHAD!!

Permohonan untuk melanjutkan pengajian di peringkat IJAZAH SARJANA MUDA. ✅Khas kepada pelajar lepasan SPM/ IGCSE/ …