PENDAFTARAN KEMASUKAN KE MADRASAH DAULAH & MAAHAD BUUTH AL-AZHAR DI MESIR

Pelajar ikhwah Madrasah Daulah
 

PENDAFTARAN KEMASUKAN KE MADRASAH DAULAH & MAAHAD BUUTH AL-AZHAR DI MESIR masih dibuka!- Sesi Kemasukan Oktober & November 2020 –Kuota Terhad 10 0rang SAHAJA

Anda berimpian untuk mempelajari pengajian agama di universiti terunggul di bumi Mesir iaitu Universiti Al-Azhar?

Kini anda boleh memohon tanpa menggunakan keputusan SPM mahupun STAM. Melalui program Madrasah Daulah, anda akan dibantu untuk memasuki Maahad Buuth (Sekolah Menengah Al-Azhar) seterusnya ke Universiti Al-Azhar.

Jangan risau! Madrasah Daulah dapat membantu anda mempelajari dan memantapkan bahasa arab dan Al-Quran sebelum kemasukan ke Maahad Buuth Islamiyah, Al-Azhar walaupun tidak mempunyai sijil SPM/STAM dan lain-lain.

Apa itu program Madrasah Daulah ?

Madrasah Daulah merupakan sebuah program persediaan untuk pelajar tanpa SPM/STAM yang ingin menuntut ilmu di Universiti Al-Azhar melalui MAAHAD BUUTH AL-AZHAR, sebelum menyambung pengajian ke peringkat IJAZAH SARJANA MUDA dalam bidang Pengajian Islam (Usuluddin/Syariah/B.Arab).

Syarat minimum kelayakan mestilah berumur 12 ke 30 tahun sahaja. Mempunyai kesungguhan dan keazaman untuk belajar & mampu mengikuti syarat dan peraturan yang ditetapkan oleh Madrasah.

Pelajar akhwat Madrasah Daulah


Berminat?

Pendaftaran boleh dibuat bermula SEKARANG. SYARAT UTAMA : Mempunyai keazaman yang tinggi untuk belajar bidang agama dengan lebih mendalam dan mampu ikut peraturan.

Maklumat lanjut boleh hubungi konsultan terlatih kami dibawah:

Konsultan Farhana: 01114307825

About admin

mm

Check Also

TAWARAN KEMASUKAN KE KURSK STATE MEDICAL UNIVERSITY BAGI SESI 2021 DENGAN DAULAH EDUCONSULT

Anda merupakan pelajar lepasan SPM/IGCSE/O-Level/Matriks/Asasi/Diploma/STPM/A-Level @ Setaraf? 👉🏼 Berita baik buat anda yang ingin menyambung …